Представники місцевої влади зазначили, що закінчення опалювального сезону відклали через похолодання, яке насувається на столицю найближчими днями. Замість плюсової температури мешканців столиці очікують навіть морози.

Дивіться також В Україні завершується опалювальний сезон: коли й де вимкнуть тепло

Відтермінують на кілька днів увімкнення опалення й через те, що середньодобова температура повітря зберігатиметься нижче позначки +8 градусів.

Можливий сніг

Згідно з прогнозами синоптиків, вночі у середу у Києві температура повітря опуститься до -1 градуса. Також киян очікує снігопад.

У четвер в нічний час стовпчики термометрів показуватимуть 0 градусів.

Прогнози синоптиків дають підстави розпочати відключення тепла у столиці з 10 квітня. Також звертаємо увагу, що будь-яка будинкова громада може відключитись від опалення шляхом прийняття рішення на загальнобудинкових зборах і подати відповідний протокол теплопостачальній компанії, – підкреслили у КМДА.

Посадовці зазначили, що дитячі садочки та школи, а також лікарні відключатимуться від теплопостачання лише за заявками керівників закладів.

Рішення про відключення тепла у Києві приймуть, коли середньодобова температура підніметься вище +8 градусів протягом 3 днів.