У соцмережах жителі столиці скаржаться на те, що посилення карантинних вимог призвело до значного погіршення доступу до медичних послуг. Навіть якщо мова йде про життєво необхідну процедуру гемодіалізу.

Дивіться також Кличко не виключив продовження локдауну у Києві до 10 травня

З медичними довідками до громадського транспорту людей не пускають, а у самому Інституті нефрології допомогти пацієнтам не можуть – інакше до роботи не зможуть дістатися медики.

У КМДА кажуть, що домовилися з таксі

Представники місцевої влади столиці стверджують, що довідки медиків не дають людям права проїзду в громадському транспорті під час посилення карантину.

Однак пацієнтам, що потребують гемодіалізу та обслуговуються в комунальних лікарнях Києва видали спеціальні промокоди для поїздок у таксі.

Ми домовилися з трьома фірмами таксі, які перевозять таких пацієнтів безкоштовно. Так було і торік – ці служби таксі безплатно перевозили на процедури з гемодіалізу, а також онкохворих на хімієтерапію. Лікарня на Дегтярівській – це не комунальна установа. Чому так же, як і ми, не вчинили в Академії медичних наук, нам не відомо,
– підкреслили у КМДА

Через таку ситуацію люди, яким роблять діаліз в Інституті нефрології, вимушені скидатися на проїзд у таксі, щоб дістатися закладу. Інші ж вимушені йти пішки або домовлятися з власниками автівок.

Пенсіонери не можуть вакцинуватися

Аналогічна медична проблема сталася й безпосередньо у площині протидії COVID-19. Літні люди, щеплення яких зараз роблять у Києві, банально не можуть дістатися поліклінік та лікарень, аби отримати дозу вакцини. Іноді пенсіонерам, які не мають родичів та грошей на таксі, доводиться долати пішки по декілька кілометрів.