Це, мабуть, одне з найважчих випробувань для мешканців столиці під час локдауну – люди повинні вистояти у величезних чергах, аби добратися на роботу, а ввечері додому. Крім того, водії автобусів та трамваїв іноді навіть не зупиняються, оскільки не можуть брати нових пасажирів.

Читайте також У Києві черга на трамвай розтягнулася на 100 метрів: промовисте відео

Карантинний шатл-експрес

Кияни змушені чекати поки приїде транспорт у якому будуть місця. У соцмережах опублікували відео – пасажир зняв як повз зупинку проїхало 9 автобусів (йдеться про маршрут № 99).

Людина, яка зняла відео, чекаючи автобус на першій після початку маршруту зупинці, змогла сісти тільки в 11-й за рахунком автобус. Фактично 99 маршрут перетворився в шаттл-експрес Площа Шевченка – метро Мінська без зупинок,
— йдеться у дописі.

Один автобус таки не проїхав повз й навть відкрив двері, втім, в нього автора сюжету теж не пустили – ліміт пасажирів був вичерпаний.

У Києві показали як працюють автобуси під час локдауну: дивіться відео

Транспортний колапс у Києві

  • Під час локдауну у Києві дозволи працювати транспорту, але з умовою – у салоні має бути 50% вільних місць, аби люди могли тримати дистанцію.
  • Це правило стосується усіх видів наземного транспорту, але приватні перевізники – маршрутки не всі дотримуються його та просять владу дозволити їм взагалі не працювати.
  • Через це обмеження у столиці спостерігається великий транспортний колапс. В КМДА заявили, що винні у цьому роботодавці, які не хочуть відправляти людей працювати на віддалений режим роботи.