Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, зараз зі зловмисником проводяться першочергові слідчі дії. Студента затримали 22 жовтня й він вже переночував у СІЗО.

Читайте також У Києві замінували посольство Азербайджану: з'ясувалось, що це фейк

"В результаті проведення оперативно-розшукових заходів, співробітниками Печерського управління поліції за підозрою в скоєнні вищевказаного кримінального злочину затриманий 21-річний студент 3-го курсу одного з вишів столиці", – сказано в повідомленні.

Свої протиправні дії затриманий пояснив тим, що знаходився в стані алкогольного сп'яніння.

Поліція не назвала імені затриманого, але згодом відео з ним виклав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. По цьому відео небайдужі активісти встановили особистість вандала.

Ним виявився Іларіон Олегович Борисенко 1998 року народження. Уродженець міста Донецька навчається у Києві на третьому курсі Державного університету телекомунікацій.

Дивіться відео допиту цього студента, його опублікував Антон Геращенко:

22 жовтня поліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганських дій чоловіка, який справив нужду на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Даний випадок став приводом, щоб посилити охорону Алеї Героїв Небесної сотні та інших пам'ятних місць часів Євромайдану.