Згодом медики вимагали, щоб родичі шукали хворій місце в реанімації іншої лікарні. При цьому, як стверджують волонтери, лікарі не могли не розуміти, що з сатурацією 42 швидка не візьметься перевозити пацієнтку. Мотивували свої вимоги медики тим, що у реанімації лікарні нібито не було вільного місця.

Дивіться також У Києві зафіксували найбільшу кількість нових хворих на COVID-19 в Україні

При цьому ліжко, на яке могли покласти жінку, у відділенні, за даними активістів, було вільним.

Що відомо про смерть 47-річної жінки у 8 лікарні Києва

  • 47-річна Світлана хворіла на діабет та мала різні хронічні хвороби. Після інфікування на COVID-19 жінку госпіталізували до медичного закладу.
  • У ніч проти неділі у пацієнтки впала сатурація. Після 4 годин з моменту якихось маніпуляцій сину хворої Костянтину Улянову повідомили про погіршення стану матері.
  • Спочатку лікарі просили привезти до лікарні апарат СРАР. Але коли чоловік знайшов його, медики почали вимагати шукати місце в реанімації іншої лікарні. Тоді син хворої звернувся до волонтерів.
  • Лікарі наполегливо відмовлялися від отримання волонтерського апарату СРАР, а волонтери дзвонили до МОЗ, де переконували, що місця у 8 лікарні є.
  • Син пацієнтки також казав, що готовий купити апарат ШВЛ, але чув про "відсутність для нього місця".
  • Згодом жінку таки перевели до реанімації. Як з'ясувалося, місця там справді були. Жінку інтубували, але вона померла.

Чому Світлану відразу не перевели в реанімацію? Чому потрібно обривати телефони можновладців, щоб домогтися адекватного лікування в столичній лікарні №8? Чому співробітники лікарні №8 приховували реанімаційне місце?
– обурилася у фейсбуці волонтер Антоніна Селіна.

У самій лікарні відмовилися надати коментар 24 каналу з приводу смерті пацієнтки. Тут нам порадили офіційно звернутися до Департаменту охорони здоров'я Києва.

Ще один гучний випадок Щепився від COVID-19 і помер: лікарі назвали ймовірну причину смерті дрогобичанина