На сьогодні показник тестування в Києві становить 130 тестів на 100 тисяч людей. Про це Віталій Кличко заявив під час щоденного брифінгу 31 липня.

Читайте також Масове ІФА-тестування в Івано-Франківську: імунітет до COVID-19 мають 28%

Зокрема, з початку пандемії в лабораторіях столиці досліджено майже 73 тисяч зразків біоматеріалу ПЛР-методом.

А методом імуноферментного аналізу зроблено близько 10,5 тисяч тестів.

У чому відмінність між ПЛР-тестами та ІФА-тестами?

Аналіз ПЛР визначає наявність геному хвороби в організмі. Натомість ІФА-тест виявляє антитіла до збудника інфекції, які свідчать про те, чи хворіла людина або чи зустрічалась з дією інфекції взагалі.

Крім цього, аналіз ІФА є значно доступнішим, ніж аналіз ПЛР. Українські лабораторії зможуть проводити близько мільйона імуноферментних аналізів на добу, про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Чим відрізняються тести на коронавірус інфографіка 24 канал
Чим відрізняються тести на коронавірус / Інфографіка 24 каналу

Також Віталій Кличко розповів, що Київська міська рада внесла зміни до міської цільової програми "Здоров’я киян". Відтак це має забезпечити комунальні медзаклади витратними матеріалами, а співробітників – додатковими виплатами.​

Мовиться про виплату безповоротної грошової допомоги лаборантам, біологам, біохімікам, які стикаються в роботі, зокрема, із COVID-19.

"Тепер вони, як і лікарі, отримуватимуть щомісяця з бюджету міста фіксовану суму доплати – 4 тисячі гривень. До цього вони такої допомоги не отримували", – повідомив мер Києва.

COVID-19 у Києві: що відомо

Загалом, від початку пандемії у столиці зафіксували 8 241 випадок інфікування коронавірусом. За минулу добу у Києві виявили 110 нових хворих на COVID-19, зокрема інфікувалися 4 медики.

Найбільше випадків захворювання виявили у Дарницькому районі – 28. У Деснянському – 16, Дніпровському – 11 випадків.

Одужали від коронавірусу – 2 941 людина.