Вибух пролунав через знешкодження пристрою

Вибух біля станції метро "Мінська", який зняли очевидці на відео, був результатом роботи вибухотехніків. Фахівці ліквідували пристрій. Про це повідомив голова Нацполіції Андрій Крищенко "Апострофу".

Читайте також У Києві підірвали банкомат та вкрали гроші: фото

За допомогою динамічного гідроруйнувального пристрою було підірвано пристрій. І кадри вибуху, які вже є в Інтернеті, – це робота вибухотехніків,
– повідомив начальник поліції.

Реакція поліції

Через цілу низку повідомлень про мінування в Києві задіяли додаткові наряди поліції й Нацгвардії. Силовики посилено контролюватимуть вулиці, громадський транспорт, ринки й інші місця великого скупчення людей.

"Шановні громадяни, будьте уважні й обережні! У разі виявлення вибухонебезпечних чи підозрілих предметів терміново телефонуйте на спецлінію 102 й надайте максимально детальну інформацію", – закликали в Міністерстві внутрішніх справ.

Правоохоронці також наголошують, що категорично заборонено торкатися невстановлених предметів, самостійно їх розглядати чи розгортати.

Рештки пристрою відправили на експертизу

Наразі у поліції не можуть повідомити, що саме вибухнуло. Проте кажуть, найбільш ймовірно, що пристрій – саморобний.

Експерти вже почали розбиратися, яке речовина використовувалася в пристрої. При ліквідації пристрою ніхто не постраждав,
– наголосив Крищенко.

За словами очільника київської поліції, про вибухівку повідомили місцеві жителі, яких занепокоїла підозріла коробка з-під взуття.

Дивіться відео: вибух біля станції столичного метро

Що відомо про вибух поблизу "Мінської"

  • 21 липня до поліції надійшов дзвінок про підозрілий предмет поблизу станції метро "Мінська", на Оболонському проспекті.
  • На місці правоохоронці і вибухотехніки знайшли саморобну вибухівку. Її вдалось знешкодити.
  • Рештки вибухівки направили на експертизу, а прилеглу територію продовжили перевіряти.
  • Як повідомила журналістка 24 каналу, протягом деякого часу правоохоронці огородили територію. Відтак був обмежений рух транспорту, також не дозволяли людям перетинати обмежувальну лінію.
  • Наразі рух транспорту вже відновлено, людей, які прийшли до ринку біля метро, теж запускають.

Дивіться включення журналістки 24 каналу: відео

Масові мінування в столиці: що відомо

Київські рятувальники перевіряють інформацію про замінування у різних точках міста: в торговому центрі "Ocean Plaza" та в будівлі Апеляційного суду у Солом'янському районі, а також на Центральному залізничному вокзалі.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, мінування у Києві не мають стосунку до подій у Луцьку. Зазначимо, що у Луцьку чоловік захопив автобус із пасажирами і погрожує їх підірвати – усі подробиці читайте на 24 каналі.