Втім, на вечір таксисти ціни таки понизили до звичайних. З 5 квітня в столиці заборонили пасажирам користуватися громадським транспортом – окрім тих, кому видали спеціальні перепустки.

Читайте також Ранковий бум таксі закінчився – ціни впали: що кажуть служби автоперевізників

Таксисти одразу скористались ситуацією, адже у киян не залишається іншого вибору – якщо немає власного авто, а на роботу їхати потрібно, доводиться брати таксі. Тож, попит на ці послуги різко виріс, а з ним і ціна.

Водночас в КМДА роздратовані тим, що люди намагаються потрапити на роботу – в адміністрації вважають, що робітників можна перевести на віддалену працю.

Які ціни 6 квітня

Вранці ціни на таксі у популярних сервісів Uklon та Uber знову хросли щонайменше вдвічі. Так, наприклад, поїздка за маршрутом, який ще ввечері 5 квітня обходився у 87 гривень, зараз коштує 168 гривень.

Скриншот додатку сервісу Uklon

Той самий маршрут, а ціна вже висока / Скриншот додатку сервісу Uklon

Раніше сайт 24 каналу писав про те, що в мережі опублікували переписку таксистів – вони проклинають пасажирів та мстяться їм за негативні відгуки.

Транспортна криза

  • Після введення спецперепусток для користування громадським транспортом, у Києві зменшилась кількість маршруток – водії масово звільняються через локдаун.
  • В Києві другий день поспіль спостерігаються величезні затори.
  • Тим часом, мер Києва Віталій Кличко назвав умови для введення надзвичайного стану у столиці. Київські лікарні майже повністю заповнені, і місто дуже близько підходить до колапсу медичної системи.