Невідомому чоловіку близько 35 років. Увійшовши в банк, він попросив викликати поліцію, бо в нього буцімто є бомба, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

До слова Хто такий Сухроб Карімов: що відомо про терориста, який захопив банк у Києві

Працівники банківської установи покинули приміщення, а керівник відділення залишилася за власним бажанням,
– розповів Антон Геращенко.

Працівники поліції ввели в дію спеціальну поліцейську операцію "Грім", а одночасно розпочали перемовини з терористом.

Через імовірне мінування банку заступник міністра звернувся до киян і гостей столиці. Він попросив змінити маршрут й оминати район перехрестя Богдана Хмельницького й Володимирської.

Біля бізнес-центру з'їхалися силовики – працівники поліції і Нацгвардії. Дорогу вже перекрили. Також тут працюють карети швидкої допомоги й пожежної.

Також з'явилася інформація, що київський терорист хоче, аби його дії висвітлювали засоби масової інформації. Він хоче вийти в прямий ефір одного з центральних телеканалів і озвучити свої вимоги.

На місце також події також з'їхалася важка техніка, зокрема БТР. Антон Геращенко в ефірі одного з телеканалів порівняв це мінування з захопленням заручників у Луцьку.

Цікаво Захоплення банку у Києві: чого вимагає столичний терорист

До слова, поліцейські в коментарі журналістці 24 каналу не могли пояснити, для чого на місце зігнали бронемашини "Козак". Вони самі пожартували, що це, ймовірно, просто для кількості.

За попередньою інформацією, київським терористом є іноземець. Це 32-річний громадянин Узбекистану Карімов Сухроб Рахманович. Анотон Геращенко зазначив, що наразі невідомо, чи справді в терориста є вибухівка.

Сам терорист стверджує, що в його рюкзаку є вибухівка. Він буцімто може її здетонувати за допомогою шнурка, що прив'язаний до його ноги.

Менш як за три години спецоперацію успішно закінчила Служба безпеки України. Поки журналісти розмовляли з терористом, в кабінет увірвалися силовики й повалили його на землю. У спецоперації ніхто не постраждав.

Прокуратура міста Києва вже відкрила кримінальне провадження за статтею про терористичний акт. За це зловмиснику загрожує до 12 років за ґратами. До слова, вибухівки в нього так і не знайшли.

До ймовірно замінованого банку зігнали бронемашини: дивіться відео

Також туди зігнали й пожежні автівки: дивіться відео

Ймовірне замінування приміщення банку в Києві: дивіться відео

мінування в Києві
На місце ймовірного мінування прибули працівники Нацгвардії / фото телеграм-каналу "Perepichka News"

мінування в Києві
До банку також стягнули БТР / фото 24 каналу

мінування в Києві
Поліція перекрила вулицю, де в Києві повідомили про мінування банку / фото "Perepichka News"

мінування в Києві
У Києві перекрили вулицю, де відбулося мінування банку

Ситуація під банком, який, імовірно, замінували: дивіться фото 24 каналу

Ситуація під банком у Києві: дивіться відео

Мінування банку в Києві: дивіться відео

Місце імовірного мінування банку в Києві: карта