За словами заступниці мера Києва Ганни Старостенко, медики у Міжнародному виставковому центрі працюватимуть щодня з 10:00 до 17:30. Отримати щеплення, як і раніше, можна за попереднім записом або у порядку живої черги.

Дивіться також Понад 2 мільйони імунізованих українців: актуально про компанію вакцинації проти COVID-19

Вакцинують людей у центрах масової вакцинації наразі лише китайським препаратом CorovaVac.

Щепитися можна не тільки у МВЦ

Як зазначила Старостенко, за останні місяці кількість повністю імунізованих киян збільшилася майже в 5,5 рази. Лише за червень у Києві використали 219 тисяч доз вакцин.

Як отримати щеплення проти COVID-19 у Києві

  • Ті, хто хочуть вакцинуватись у МВЦ, можуть це зробити за допомогою попереднього запису через сервіс Helsi.me. Записаних на вакцинацію просять приходити заздалегідь та вже мати підписану декларацію з сімейним лікарем.
  • За словами щеплених, процедура отримання вакцини займає від 20 хвилин до години. А от для тих, хто приходить до МВЦ у порядку живої черги, ситуація може бути значно більш складно. Оскільки у черзі з самого ранку можуть перебувати сотні жителів столиці.
  • Крім того, з 5 липня до 11 липня у Києві працюватиме центр вакцинації на Atlas Weekend. Щепитися можна також за попереднім записом. При цьому не обов'язково мати білет на вхід до фестивалю.
  • Також у Києві постійно щеплюють людей у поліклініках, де кожен повнолітній може отримати вакцину компанії Sinopharm. Для цього також краще записатися на певний час за допомогою Helsi.me.

Станом на 5 липня у Києві роблять щеплення 3 препаратами – Comirnaty від Pfizer, Vaxzevria компанії Astrazeneca, а також CoronaVac китайської Sinopharm. Першу вакцину отримують лише депутати, судді, медики, а також працівники закладів освіти. Другу роблять лише тим, хто вже отримав першу дозу цього ж препарату. А от доступ до CoronaVac фактично мають всі, хто лише хоче вакцинуватися.