За словами мера столиці Віталія Кличка, на Великодень та поминальні дні у Києві не тільки посилять карантин, але й контроль над тим, як його дотримуються жителі та заклади. Працюватимуть правоохоронці не тільки у парках та скверах, але й біля релігійних установ.

Дивіться також У Києві скасовують локдаун, – Кличко

Під час поминальних днів поліцейські та бійці муніципальної варти слідкуватимуть за чисельністю людей та масковим режимом на міських кладовищах.

Які обмеження діятимуть у Києві на Великодні свята

Як стверджує міський голова, представники влади столиці розробили протиепідемічні правила, які працюватимуть у святкові дні.

  • Представникам всіх конфесій рекомендували проводити богослужіння онлайн і суворо слідкувати за соціальною дистанцією та масковим режимом всередині храмів.
  • Освячення пасхальних кошиків церковники мають здійснювати на вулиці з дотриманням дистанції між парафіянами.

Кличко підкреслив, що повернутися до звичайного життя після локдауну Київ ніяк не може. Оскільки ситуація потребує суворого контролю за розповсюдженням COVID-19.

Ми будемо послаблювати карантин поступово, зважаючи на ситуацію. Бо важливо не втратити контроль над розповсюдженням хвороби і не допустити нового інфекційного вибуху,
– наголосив мер.

Карантин
Які обмеження діють у кожній із зон карантину в Україні / Інфографіка 24 каналу