Що відбувалося на марші ЛГБТ

Ще до початку заходу на Михайлівську площу прибули автобуси з правоохоронцями. Порядок під час акції забезпечували представники усіх структурних підрозділів поліції Києва, військовослужбовці Нацгвардії та співробітники ДСНС. До речі, їх було більше, ніж самих демонстрантів.

Читайте також Повінчають в прямому ефірі: священники у Німеччині проти заборони вінчання гомосексуальних пар

Акцію посилено охороняли

Правоохоронці колонами йшли за представниками ЛГБ-спільноти. Вони оточили їх з усіх сторін, аби противники маршу не змогли прорватися усередину і завадити демонстрації.


Силовики посилено охороняли порядок на акції / Фото Klymenko Time


Правоохоронці прибули на площу ще до початку акції / Фото Klymenko Time

На вулицю вийшли противники ЛГБТ

На противагу Трансмаршу відбулася демонстрація представників організації "Традиція і порядок". До речі, вони вийшли на Софіївську площу з барабанами та священником.

Протестувальники вигукували гасла: "Бог, Батьківщина, патріархат", "Смерть ЛГБТ". Крім того, вони закликали не допустити "диктатури психічних захворювань хворих лівих екстремістів".

Підходячи до Михайлівської площі, учасники акції спалили прапор ЛГБТ-спільноти під вигуки "ганьба" та "ЛГБТ – це хвороба", пише Укрінформ.


Демонстранти спалили прапор ЛГБТ / Фото Укрінформ

Чоловік намагався напасти на учасників маршу трансгендерів

Один з учасників антиТрансмаршу з хрестом у руках намагався пробити колону із силовиків, які охороняли представників ЛГБТ-спільноти. Правоохоронці моментально повалили його на землю та скрутили.

Журналістам 24 каналу розповіли у поліції, що нападника не затримували, як повідомили деякі ЗМІ. Йому лише зробили попередження.

Чоловік намагався спровокувати конфлікт. Правоохоронці поспілкувалися з ним та встановили анкетні дані. Чоловіку зробили попередження та відпустили,
– заявили у поліції.

Дивіться відео з параду трансгендерів у Києві:

Як зазначили у поліції, загалом парад пройшов мирно. Учасники акції вигукували "Права трансгендерів – права людини". У руках вони мали плакати та кольорові прапори.

Акція закінчилася на площі Поштовій. Організатори закликали демонстрантів заходити у метро групами, аби уникнути провокацій.

Правоохоронців було більше, ніж демонстрантів
Правоохоронців було більше, ніж демонстрантів / Фото Нацполіції

Акція минула мирно
Акція минула мирно / Фото Нацполіції