Крім того, як стверджують свідки аварії, водій вантажівки вкрай неадекватно поводився на дорозі. Спочатку він виїжджав на зустрічну смугу та створював аварійні ситуації. Згодом – пошкодив дві автівки.

Дивіться також На Львівщині 17-річний водій без прав на смерть збив підлітка та втік: фото

Перевірка водія на стан алкогольного сп'яніння показала, що він був тверезим.

Таранив майже 50 метрів

  • За попередніми даними працівник "Київблагоустрою" їхав на місце, де його колеги почали демонтувати МАФи.
  • В якийсь момент водій вантажівки виїхав на смугу для зустрічного руху та рухався нею попри сигнали інших учасників руху.
  • Після цього "МАЗ" зачепив Ford Fusion, але покинув місце ДТП та почав таранити Chevrolet Lacetti, яка їхала перед ним.

Власник легковика казав, що ніяких конфліктів з водієм вантажівки у нього не було. Однак, як виявилося, водія вантажівки намагалися підрізати та зупинити, аби заважати комунальникам виконати свою роботу.

Як зазначив у фейсбуці директор департаменту міського благоустрою КМДА Тимур Ткаченко, "МАЗ" повертався з штрафмайданчика, куди відвезли МАФ. На проспекті Маяковського його вже чекали невідомі на автівках, що раніше блокували демонтаж.

За словами чиновника, чоловіки кинули в вантажівку невідомий предмет, а потім – почали підрізати машину під час руху.

Ford Fusion та Chevrolet почали виїжджати перед МАЗом та раптово знижувати швидкість, підрізати та знімати це на камеру. Водій, у ситуації що склалася та через нервове напруження не знайшов іншого виходу, як продовжувати рух. Відбулося зіткнення. Після ДТП до приїзду поліції він не виходив з автомобіля, оскільки невстановлені особи намагалися витягти водія з машини та погрожували фізичною розправою,
– підкреслив посадовець.

Дивіться відео, як комунальна вантажівка таранить легковик у Києві: