Згідно з інформацією РНБО, минулої доби до статистики додали 1673 нових випадків захворювання. Одужали 1305 людей. Тож, кількість хворих збільшилася на 324 особи.

Дивіться також Понад 16 тисяч хворих, майже 500 смертей: статистика COVID-19

Також зросла смертність внаслідок COVID-19. За 21 квітня зафіксували 44 летальних випадки. Це найбільша кількість смертей після 17 квітня. Тоді померла 51 людина.
Однак у Центрі громадського здоров'я відзначають, що за добу у лабораторіях столиці виявили лише 1099 позитивних ПЛР-тестів.

Багато смертей щодня

Експерти зазначають, що реальна кількість інфікованих може бути меншою, аніж внесли у статистику МОЗ, оскільки раніше цифри захворілих занижували.

За добу у Києві померли 44 особи. Кількість щоденних смертей залишається дуже високою. Хвороба постійно уносить життя понад 40 киян.

Хоча зараз офіційно хворими на COVID-19 є 66 725 жителів столиці. У лікарнях за добу звільнилося 266 ліжок серед людей з підозрами на SARS-CoV-2, а також 666 серед тих, кому поставили цей діагноз. Загалом у медичних закладах перебуває 3938 хворих на коронавірусну інфекцію.

Чи пом'якшать карантин у Києві

Посадовці стверджують, що ситуація з розповсюдженням хвороби залишається важкою. Тому розслаблятися зарано. Проте незабаром у МОЗ можуть віднести столицю до жовтої зони карантину. Представники місцевої влади рішення про послаблення карантинних норм прийматимуть наступного тижня.

До 30 квітня у Києві діють такі протиепідеміологічні заходи:

  • Усі школи та виші освіти працюють у дистанційному форматі.
  • Громадський транспорт працює в режимі спецперевезень.
  • Дитячі садочки зачинені.
  • Лікарні не проводять планових госпіталізацій, лише термінові операції.
  • Заборонена робота продуктових ярмарків.
  • Всім ресторанам дозволено обслуговувати клієнтів лише на винос.

Все, що треба знати про профілактику коронавірусу / Інфографіка 24 каналу

Все, що треба знати про профілактику коронавірусу / Інфографіка 24 каналу