За словами Віталія Кличка, після послаблення суворих карантинних обмежень у Києві почне працювати автоматична система фіксації порушень паркування. В такий спосіб влада столиці хоче змусити жителів столиці не залишати автівки у місцях, де це заборонено правилами.

Дивіться також Знепритомнів і вилетів з дороги: у Києві некерований ВАЗ врізався у Volkswagen

Мер підкреслив, що неправильно припарковані автівки суттєво ускладнюють рух та призводять до погіршення ситуації на дорогах.

Штрафи та оплата – через "Київ цифровий"

  • Кличко пояснив, що проблеми з транспортом у Києві трапляються через те, що дорожня інфраструктура міста не розрахована на жвавий трафік.
  • Для поліпшення контролю за автовласниками фахівці розробили для інспекторів з паркування спеціальну програму. Її інтегрують у застосунок "Київ цифровий".
  • У програмі будуть як інтерактивна карта парковок, так і сервіси сплати штрафів за порушення паркування. Також до неї додадуть можливість оплати послуг паркування.

Після послаблення обмежень автовласники зможуть оплачувати паркування через застосунок, і не порушувати правила, залишаючи автівку безоплатно. Інспектори зможуть швидко й автоматично фіксувати виявлені порушення, – зазначив Кличко.

Міський голова також каже, що влада Києва працює над оптимізацією простору для паркування, а також збільшенням кількості паркувальних майданчиків. Паралельно з цим у столиці хочуть збільшити чисельність інспекторів з паркування.