Поліцейські кваліфікували діяльність зловмисника та його поплічників як зловживання владою або службовим становищем, а також як організацію незаконного переправлення людей через державний кордон.

Дивіться також У Дніпрі застрелили Анара Мамедова: що про нього відомо – фото

Організацією незаконного бізнесу займався, як з'ясували слідчі, 27-річний іноземець. Він нібито підробляв документи та займався переправленням клієнтів до різних країн Європи.

Українки отримували менше ніж третину

  • Згідно з матеріалами кримінального провадження, чоловік замаскував канал переправлення іноземців через Україну під укладання фіктивних шлюбів.
  • Зловмисник користувався своїми зв’язками в органах реєстрації актів цивільного стану на Київщині. Посадовці за хабарі реєстрували фіктивні шлюби.
  • Свою роботу зловмисник оцінював у 3500 доларів. Натомість українкам за фейковий шлюб він віддавав лише 1000 доларів.
  • Сам організатор схеми підшукував іноземців, а от його знайомий, 35-річний житель Київщини, підшукував жінок, які перебували в скрутному матеріальному становищі.

Спочатку клієнт передав йому 10 тисяч гривень, але згодом, коли чоловіку віддали 52 тисячі, підозрюваного затримали.

Що загрожує зловмисникам

Під час обшуків у Києві та області у фігурантів провадження правоохоронці вилучили гроші, мобільні телефони, флешки, документи іноземців та свідоцтва про шлюб.

Якщо фігурантів провадження визнають винними, їм загрожує до 7 років ув'язнення. На час слідства організатор схеми перебуватиме під вартою.

Ще одна гучна справа В Одесі випустили з СІЗО іноземця: його судять за вбивство та організацію банди

Дивіться відео затримання шахрая, який фіктивно одружував іноземців: