Про підозру повідомили ексголові правління Костянтину Паливоді. Також на лаву підсудних сядуть 4 службовці банку та 4 керівники підконтрольних "Аркаді" компаній.

Читайте також За справи Майдану: у Києві судитимуть екссуддю, який позбавляв прав активістів

Справу нарешті передають у суд

За результатами розслідування встановлено, що підозрюваний разом зі спільниками розробив і реалізував схему привласнення коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів "Еврика" і "Патріотика", управителем яких є банк.

Раніше суд заарештував офіс банку "Аркада" в центрі Києва. Це майно визнано "предметом кримінального злочину"

У вересні 2020 року Паливоді вже обирали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, а в жовтні апеляційний суд змінив його на цілодобовий домашній арешт. Тоді йшлося про завдання збитків на 50 мільйонів гривень.

До теми Незавершені об’єкти "Аркади" у Києві нарешті добудують: підписали меморандум

Передісторія:

  • У серпні 2020 року Правління НБУ віднесло банк "Аркада" до категорії неплатоспроможних.
  • Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 26 серпня 2020 року почав процедуру виведення Банку "Аркада" з ринку.
  • Банк "Аркада" і компанія-забудовник припинили будівництво житлових комплексів "Еврика", "Патріотика" і "Патріотика на озерах", які будувалися із залученням коштів фізичних і юридичних осіб. За даними КМДА, в будівництво об'єктів вклали гроші близько 13 тисяч інвесторів, разом з членами їх сімей число постраждалих перевищує 30 тисяч.
  • 3 вересня 2020 року президенту банку "Аркада" було повідомлено про підозру у привласненні 50 мільйонів гривень з фондів будівництва житлових комплексів "Еврика" і "Патріотика" в Києві.
  • Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 11 вересня 2020 року почав здійснювати виплати коштів вкладникам неплатоспроможного банку "Аркада".