Індекс становить 98 при нормі 50. Зранку рівень забруднення повітря в столиці характеризувався як "нездоровий для чутливих груп населення".

Читайте також Затори 10 лютого: Київ продовжує потерпати від негоди – онлайн-карта

При такому рівні атмосферного забруднення людям із захворюваннями органів дихальної системи радять одягати респіратори, в приміщеннях закривати вікна і включати очищувачі повітря, а також уникати спортивних занять на відкритому повітрі.

Втім, зараз ситуація покращується.

Перше місце у списку міст з найбруднішим повітрям сьогодні займає Лахор (Пакистан) – його рівень складає аж 259 балів.

У Києві знову брудне повітря: столиця опинилась у топ 20 рейтингу IQair

Скриншот із сайту IQair

Забруднення повітря у Києві: що відомо

  • Українська столиці регулярно потрапляє до цього списку, але таке шкідливе повітря у Києві не завжди. Воно погіршується у результаті погодних змін – особливо при сильному тумані. Шкідливі речовини не встигають зникати й накопичуються дуже швидко у нижніх шарах.
  • Головним забруднювачем повітря у Києві є автомобілі, які майже щодня створюють затори на дорогах.
  • Останні дні, через великий снігопад у години пік місто буквально стоїть, а на в’їзді у Київ нарахували понад тисячу вантажівок, які не можуть потрапити до столиці через заборону в’їзду.
  • Втім, екологи запевняють, що ситуація з повітрям у Києві не критична – воно псується лише за певних умов й нормалізується тоді, коли це дозволяє погода – зникає туман чи інші причини забруднення.