Джерело: фейсбук-сторінка "Київський кит"

Організатори зазначають, що кит стане найбільшою скульптурою в Україні, створеною з переробленого пластику і першою інтерактивною скульптурою, що буде відображати навколишній екологічний стан міста.

Читайте також У Києві відбудеться яскравий фестиваль гігантських китайських ліхтарів

Скульптура стане новим сучасним символом столиці та буде привертати увагу суспільства до важливих питань екології та стану навколишнього середовища, – сподіваються автори проєкту.

Завдяки інтерактивному сяйву, скульптура та її оточення будуть змінюватися в залежності від:

  • рівня якості повітря,
  • кількості опадів,
  • пори року,
  • календарної дати,
  • фази місяця, що пов’язано із рівнем припливів по всьому світу.

"Київський Кит" буде встановлено в одній з зелених зон міста Києва так, щоб доступ до неї безперешкодно мали всі мешканці та гості міста.

У Києві з’явиться гігантська медіа-скульптура кита: дивіться відео

Головним матеріалом для створення Кита слугуватиме перероблений пластик, який збиратимуть під час відкритих освітніх практикумів у місті, де кожен киянин може долучитися до створення скульптури.

У такий спосіб, проєкт "Київський Кит" пропонує нове креативне рішення екологічної проблеми — перетворення пластику з пляшок та пакетів на колективний об'єкт мистецтва, що стане гордістю громади міста.

Проєкт "Київський Кит" безперечно сприятиме формуванню навичок сортування та переробки сміття, створенню нової екологічної культури, і драйвити його буде наше креативне рішення: перетворення сортування і переробки у колективний арт,
— коментує ідею автор скульптури український медіа-артист Валерій Коршунов.

"Київський Кит" має стати новим місцем відпочинку та туристичним магнітом Києва, але перш за все він має стати символом відродження екології України.