У святинях провели дезінфекцію

Перед послабленням обмежень у святинях провели повну дезінфекцію. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на брифінгу, інформує 24 канал.

Читайте також Послаблення карантину для церкви: як парафіяни порушують правила

За період карантину у монастирях та лаврі провели більше ніж 1 тисячу ПЛР-тестувань. Саме завдяки строгому карантину, впевнений Кличко, вогнище захворювання вдалось локалізувати.

Як ви знаєте, уряд дозволив проводити служби в храмах – з дотриманням санітарних вимог. Я звертаюсь до представників усіх конфесій – оберігайте своїх вірян, дотримуйтесь правил. Не накопичуйте в храмах багато людей,
– закликав мер Києва.

Лавру відкрили для відвідувачів 25 травня

Про відкриття для відвідувачів території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври з 25 травня, повідомили у фейсбуці УПЦ МП.

Та додали, що лавра працюватиме відповідно до норм, визначених урядом. Зокрема, мовиться про обов'язкове дотримання соціальної дистанції між парафіянами під час богослужінь.

Коронавірус у лаврі та монастирях в Києві

  • На початку квітня у лаврі зафіксували спалах коронавірусу. Священнослужителі та парафіяни там не дотримувалися карантинних обмежень.
  • Загалом у святині захворіли понад 100 людей. Тому з 13 квітня її закрили на карантин.
  • Служби проходили без вірян у режимі онлайн-трансляції.
  • Від COVID-19 там померли насельники Києво-Печерської лаври архімандрит Нектарій, ієродиякон Наум і чернець Никодим.
  • Іонінський монастир УПЦ МП закрили на карантин 17 квітня через спалах коронавірусу. Там виявили кілька випадків COVID-19.
  • Свято-Покровський Голосіївський чоловічий монастир закрили на карантин 22 квітня, недугу виявили у понад 10 ченців.