Про це розповів голова Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан. Він також підкреслив, що локдаун позитивно вплинув на ситуацію у місті.

До теми про коронавірус У Києві за добу вакцинували понад 1300 людей

Вплив локдауну

За словами Рубана жорсткий карантин вплинув на такі показники:

  • первинне виявлення інфекції,
  • госпіталізації,
  • підтверджені випадки інфікування.

Кількість захворювань у важкій формі, летальність і завантаженість реанімаційних палат, на жаль, не зменшується, ці показники є надзвичайно високими. Позитивна динаміка є, але вона не така швидка, щоб вже зараз прогнозувати про перехід Києва в жовту зону карантину через два тижні,
– сказав Рубан.

Він також додав, що за ситуацією потрібно спостерігати ще як мінімум тиждень, щоб приймати якесь рішення. Цей час місто проведе у помаранчевій зоні.

Робити висновки зарано

Рубан підкреслив, що зараз робити висновки зарано. Але є і позитив: кількість госпіталізацій зменшилася.

"Якщо раніше завантаження медичних установ було під 100%, то зараз воно вже менш як 80%. Користь від локдауну очевидна, але не все так швидко відбувається, як нам того б хотілося. Люди повинні строго дотримуватися маскового режиму і дотримуватися усіх заходів безпеки", – пояснив він.

Нещодавно міністр охорони здоровя Максим Степанов також підкреслив, що Київ може до кінця місяця вже оппинитись у жовтій зоні.

Наразі всі епідеміологічні показники розповсюдження COVID-19 у Києві не дозволяють Кабміну виключити столицю з переліку населених пунктів червоної зони. Але міністр сподівається на те, що до 30 квітня у столиці пом'якшуватимуть карантин.