У Києві знайшли спосіб позбутися радянських символів: подробиці від УІНП

Про це розповів директор Інституту нацпам’яті Антон Дробович. Відповідну заяву він зробив у ефірі одного з українських телеканалів, пише 24 канал.

Радимо ознайомитися Наймасштабніший злочин: про радянських пропагандистів сьогодення

"Всі ці об'єкти (міст Патона, пам'ятник Щорсу, статуя Батьківщини-матері – 24 канал) є знаковими для Києва, до них часто апелюють противники декомунізації", – підкреслив він.

За словами Дробовича, важливо, щоб було цивілізовано вирішено питання видалення цих радянських символів.

На мосту Патона зараз триває реконструкція, і це найбільш слушний час. Там всього дві розетки з радянськими гербами, якщо їхати з лівого берега, серпи та молоти легко демонтувати, а зірки не підпадають під декомунізацію,
– зауважив директор Інституту.

Тому, на його думку, з огляду на те, що нещодавно помер Борис Патон, було б логічно замість цих гербів поставити портрети обох Патонів: Бориса та його батька проєктувальника мосту Євгена Патона

"Щоб люди пам'ятали про династію вчених", – зауважив Дробович.

Цікаво Велике розставання України: хто "завалив" Леніна

Головне про декомунізацію

Зауважимо, що декомунізація в Україні набула масового характеру з 2014 року. Це система заходів, спрямованих на звільнення від впливу та наслідків комуністичної ідеології в усіх сферах життя.

Таким чином, в Україні демонтують радянські пам’ятники та перейменовують вулиці, названі на честь радянських ідолів. Також під руку декомунізаторам потрапляє й те, що має стосунок до країни-агресора Росії. Адже саме Кремль розпочав війну на сході та анексував Крим.