Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми всіх будемо чекати о 9 ранку в неділю (18 червня – 24) на перетині вулиць Богдана Хмельницького та Володимирської. Цього року маршрут "КиївПрайд" був збільшений до більш ніж одного кілометра. Ми провели кілька зустрічей з Національною поліцією, з Київською міською державною адміністрацією, погодили всі деталі по забезпечення громадського порядку та гарантування безпеки учасників маршу", – повідомила директорка громадської організації "КиївПрайд" Руслана Панухник.

Читайте також: Як зробити у Facebook веселку замість лайку

Вона зауважила, що громадський порядок під час заходу забезпечуватимуть шість тисяч правоохоронців та близько 50 волонтерів безпеки.

За підрахунками організаторів, марш збере близько п'яти тисяч учасників. Вони пройдуть по вулицям Володимирській та Льва Толстого до площі Льва Толстого і станції метро "Площа Льва Толстого".

Один з організаторів маршу Зорян Кісь наголосив, що "КиївПрайд" – це, перш за все, правозахисна акція, тож в ній братимуть участь не тільки представники ЛГБТ-спільноти, але і люди з гетеросексуальною орієнтацією.

Публічний простір українських міст належить всім в однаковій мірі. Кожен і кожна мають право вільно декларувати свої вимоги в публічному просторі будь-яким законним способом. Спроби диктувати, які публічні акції є прийнятними, а які ні, ведуть наше суспільство у глухий кут,
– зазначається в декларації "КиївПрайд-2017".

Кісь також закликав прибічників інших поглядів не влаштовувати 18 червня провокацій.

Читайте також: У Вашингтоні тиждень Прайду розпочався традиційним гей-парадом: яскраві фото

До слова, у Міжнародний день проти гомофобії і трансфобії 15 дипломатів із європейських країн зробили спільну заяву, в якій висловили побоювання з приводу безпеки ЛГБТ-українців. Тож на знак підтримки української ЛГБТ-спільноти посли приєднаються до Маршу рівності в Києві, який відбудеться 18 червня.