В Україні КиївПрайд проходитиме вже п'ятий рік поспіль. Про те, що таке КиївПрайд і коли відбудеться Марш рівності – далі у матеріалі 24 каналу.

Читайте також: Як реагувати батькам, якщо дитина гомосексуал: поради психолога

Що таке КиївПрайд?

КиївПрайд – це українська громадська організація, яка бореться за отримання прав ЛГБТ-спільнот в Україні, а також займається формуванням поваги до цих прав у суспільстві. Програма КиївПрайду складається з різноманітних культурно-просвітницьких заходів, мета яких – розповісти про проблеми ЛГБТ-спільноти в Україні, а також про буденне життя її представників.

Програма КиївПрайду

Цьогоріч програма заходів КиївПрайду розпочалася 14 червня і завершиться 23 червня Маршем Рівності. Мета Маршу рівності полягає у тому, щоб допомогти подолати дискримінацію та насильство щодо ЛГБТ-спільноти.

Заради безпеки тих, хто прийматиме участь у марші, місце проведення поки що не називають. Імовірніше за все, локація стане відомою за кілька годин до початку маршу. Організатори запевняють, що разом з поліцією та міською адміністрацією роблять усе, аби захід пройшов безпечно.

Обмеження руху у Києві через КиївПрайд 2019

На деяких вулицях міста з 22 червня 18:00 по 23 червня 18:00 тимчасово обмежать рух у зв'язку із проведенням масового заходу. Представники патрульної поліції Києва просять врахувати цю інформацію при виборі маршруту руху.

Схема перекритих вулиць у Києві під час КиївПрайд 2019
Схема перекритих вулиць у Києві під час КиївПрайд 2019

Протест проти КиївПрайду

18 червня на вулиці Банковій, під будівлею Адміністрації президента України, відбувся мітинг під назвою "Річниця гей-параду на крові". Близько 20-ти осіб тримали прапори на кшталт "Традиційна сім'я – здорова країна". Учасники пікету звернулися до президента України Володимира Зеленського не допустити можливого силового впливу на супротивників проведення Маршу рівності. А також попросили посприяти розслідуванню "розгону мирної акції", спрямованої на захист сімейних і християнських цінностей, який стався 17 червня 2018 року.

19 червня четверо невідомих осіб у балаклавах напали на відвідувачів кінопоказу в рамках "КиївПрайд 2019". Кінопоказ проходив в платформі культурних ініціатив "Ізоляція". Під час нападу зловмисники лаялися, використовували перцевий балончик та били людей ногами. Серед осіб постраждалих були і неповнолітні. На місце події прибула швидка допомога та поліція.

На цих вихідних проти проведення КиївПрайду та Маршу рівності в центрі Києва запланована акція під назвою "Всеукраїнська стража на захист сімей і дітей".

Читайте також: У Бразилії гомофобію визнали злочином

Рейтинг захисту прав ЛГБТ у Європі
Рейтинг захисту прав ЛГБТ у Європі