За документ "Про запровадження та безоплатне прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Києва програмного комплексу "VlasCom", який підготував депутат столичної "Самопомочі" Леонід Антонєнко, проголосували 72 депутата.


Систему "VlasCom" розробив Леонід Антонєнко спільно з низкою програмістів на волонтерських засадах, аби потім безплатно передати всі права на програму киянам. Ця система – автоматизована база даних стосовно кожного етапу, через який проходять папери до укладення договору оренди в столиці. Передбачається, що у базу будуть заноситися дані щодо усіх договорів про наявність та оцінку майна, яке можна приватизувати чи взяти в оренду в столиці. В результаті, система дасть можливість залучити більшу кількість потенційних орендарів, а також підвищить ефективність та прозорість управління комунальним майном столичної громади.

Окрім того, програмний комплекс допоможе автоматизувати роботу постійної комісії Київради з питань власності. Зокрема, за допомогою "VlasCom" в онлайн-режимі можна буде зазначати результати розгляду орендних питань та автоматично формувати тексти протоколів засідань, використовуючи занесену в систему інформацію.

Цей проект відмінний від інших тим, що ми не розповідаємо вам про те, що збираємося робити, або про те, що має бути зроблено кимось іншим. Йдеться про те, що вже зроблено. Ми лише просимо вас надати згоду, аби працювати за новими, прозорими правилами,
– прокоментував доречність прийняття проекту рішення Леонід Антонєнко.

Після підтримки документа про запровадження програмного комплексу "VlasCom" у першому читанні він направиться на розгляд постійної комісії Київради з питань власності. Після цього проект рішення знову потрапить на пленарне засідання, де за нього в другому читанні голосуватимуть депутати.