Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав голова фракції Сергій Гусовський.

Дякую депутату нашої фракції Ользі Балицькій за потужний старт. Саме її уважність дозволила спіймати важливий момент: 14 грудня закінчився турмін дії договору оренди землі. Якщо Київрада не прийняла би рішення про відмову у поновленні договору, "відповідальний" забудовник ТОВ "ПАТЕЛІ ЛІЗИНГ" спокійно отримав би можливість продовжувати "організовувати" дозволи і погодження. Потім ввів би монстра в експлуатацію і все. Шансів вплинути на його висотність було би менше, ніж обмаль, — зазначив Гусовський.

Нагадаємо, нещодавно Комісією Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування була створена робоча група щодо розгляду питання про припинення дії договору з ТОВ "ПАТЕЛІ ЛІЗИНГ" про оренду земельної ділянки на вулиці Нижній Вал, 27-29 у зв’язку з численними порушеннями угоди з боку орендатора яку очолила Ольга Балицька. Зокрема, забудовник перевищив максимально допустиму висотність для споруди будівель в історичному центрі міста, чим призвів до спотворення старого Подолу, що викликало обурення киян.

За словами Ольги Балицької, відповідно до ст. 33 Земельного кодексу, якщо протягом місяця після закінчення терміну договору оренди земельної ділянки (до 14 січня 2016 року) орендарю-забудовнику не буде надіслано листа-повідомлення про заперечення у його поновленні, то договір оренди автоматично оновиться на той самий термін, тобто ще на п’ять років. За цей час забудовник закінчить усі роботи і введе будинок в експлуатацію.

Крім того, своїм рішенням Київрада зобов’язала забудовника привести будівлю в належний стан відповідно до проектної документації.