Крім того, як з'ясували оперативники, зловмисниця розміщувала на сайтах міжнародних громадських ініціатив заклики до введення російських військ на не окуповану частину України. Агітаторка також виправдовувала агресію РФ на Сході, а також писала про "російський Крим".

Дивіться також Шалена істерія Росії: що стоїть за реакцією пропагандистів на форму українських футболістів

Окрім цих порушень жінка також організувала просування та збір підписів за фейкові петиції. Які саме ініціативи підтримувала зловмисниця, у СБУ не пояснили.

Надихалася друзями "Хірурга" Залдостанова

  • Як зазначили у спецслужбі, матеріали, які поширювала жінка в інтернеті, дискредитували підрозділі ЗСУ, які несуть службу на лінії фронту. Також зловмисниця пропагувала діяльність бойовиків, що воюють на Донбасі.
  • Слідчі задокументували, що антиукраїнськими настроями затримана надихалась під час байкерських зльотів, які організовував клуб "Нічні вовки". Лідер цієї банди, Олександр Залдостанов, є відомим антиукраїнським діячем та нібито другом Путіна.
  • Напередодні військових навчань України з НАТО підозрювана спланувала активну провокаційну кампанію проти офіційного Києва та захисників нашої держави.

Під час обшуків у квартирі зловмисниці слідчі вилучили мобільні телефони та комп'ютер з доказами її протиправної діяльності.

Жінці вже повідомили про підозру у скоєнні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. Якщо жінку визнають винною, їй загрожує до 3 років обмеження волі або такий саме термін ув'язнення.

Слідчі дії продовжуються.