Країна ще відпочиває, а Євгенія бореться з післясвятковим сміттям. Ця справа для неї нова. Дівчина — автор проекту "Україна без сміття". Уже рік вона допомагає киянам зробити місто та оселі чистішими.

Спочатку то був невеличкий волонтерський проект, а тепер його учасники — соціальні підприємці, які збирають споживчі відходи. Післясвятковий непотріб у Києві збиратимуть увесь січень.

Про свій приїзд учасники проекту повідомляють завчасно у соціальних мережах. Сміття їм приносять уже відсортоване. За це киянам дають невеличкі подарунки. Андрій вже не вперше здає непотріб.

А для Богдана "сміття" — спосіб заробити гроші. Такий підробіток у нього ще з дитинства. Каже, що за дві години отримує тридцять гривень. Богдан теж зацікавився екологічним проектом.

Справа, якою займаються Богдан та учасники проекту "Україна без сміття" — схожі. От тільки Євгенія робить це з думкою про екологію. І масштаби інші. Дівчина каже: екологічні ініціативи — не лише варіант заробітку, а спосіб мислення.

Читайте також: Яку користь несе сміття

У планах учасників проекту "Україна без сміття" співпраця зі столичною владою. За її допомогою вони хочуть збільшити кількість переробних установ і прибирати з міста значно більше непотребу.

До слова, за святкові дні комунальні служби Києва вже вивезли 16 тисяч кубометрів сміття.