Про ситуацію, яка склалася біля МВЦ вдень 17 червня, написала у фейсбуці волонтерка Леся Литвинова. За її словами, люди, які записалися до електронної черги, були вимушені чекати вакцинації разом із тими, хто просто приїхав на Броварський проспект заради щеплення.

Дивіться також Одна з найкращих вакцин: нардепів щеплюватимуть препаратом Pfizer

Активістка зазначила, що трохи обурена через автоматичне перенесення щеплення з вихідних на будні. Само собою, необхідність зриватися з робочих місць ніяк не радувало й інших жителів столиці.

Запізнення у понад годину


Деякі кияни відпочивали на газоні / Фото Kyiv LIVE

  • За словами волонтерки та голови благодійного фонду "Свої", який рятує сотні життів хворим на COVID-19, для цивілізованого отримання дози китайського препарату Coronavac виявилося недостатнім просто приїхати раніше часу запису.
  • Вже на місці Литвинова побачила чималий натовп та дізналася, що електронна черга змішалася з тими, хто прийшов щепитися через "живу".
  • Десь близько опівдня загальну чергу все ж розділили на дві – тих, хто записувався через Helsi.me, та людей, які просто приїхали вакцинуватися.

Просили прийти трохи раніше – прийшла. І відразу ж вперлася в натовп, що зібрався біля плаката "Записуйтеся на вакцинацію без черг". Наразі в них відставання від графіка приблизно на годину. Люди обурені,
– написала Леся Литвинова

З невідомих причин щеплення людей за електронною чергою змістилося щонайменше на годину. Тисячам киян довелося пробути в очікуванні багато годин.


Записи до електронної черги не дуже рятували людей від очікування / Фото Лесі Литвинової

Втім, близько 17:00 черги на вакцинацію не було взагалі. Кияни могли отримати щеплення за лічені хвилини.

Паралельні всесвіти

Доки тисячі людей на спеці стояли у величезній черзі для отримання вакцини, у приміщеннях МВЦ проходив черговий день виставки "Зброя та безпека". І там зустріти людей у масках було майже неможливо.

Люди без масок на виставці "Зброя та безпека" у МВЦ Києва / Фото 24 канал

На численні недотримання карантинних обмежень як з боку відвідувачів, так і з боку представників підприємств у МВЦ не реагували ані правоохоронці, ані адміністратори закладу.


Маски на головній збройовій виставці країни майже ніхто не носить / Фото 24 канал