Правоохоронці встановили, що керівництвом ТОВ "Будівництво технології системи" було вкрадено 7 мільйонів гривень. Саме ця фірма виграла в тендері, який замовило Київтеплоенерго. Про це мовиться на сайті "Наші гроші".

Читайте також У Львові в підрядника відсудили понад 1,5 мільйона гривень за незбудовану амбулаторію

Окрім ТОВ "Будівництво технології системи" в тендері брало участь інше підприємство – ТОВ "Елітводотепломонтаж", яке пропонувало навіть меншу ціну, повідомляється в системі "Прозорро", але її пропозиція була відхилена – в ній, начебто, не були враховані додаткові витрати.

Про який ремонт мовиться

  • Ремонту потребують аварійні ділянки теплової мережі із заміною зношених трубопроводів РК "Теремки" на проспекті Академіка Глушкова та вулиці Теремківській.
  • Згідно з угодою, прибуток компанії складатиме – 77 тисяч гривень, а заробітна плата – 562 тисяч гривень.

Чому в цієї фірми погана репутація

  • ТОВ "Будівництво технології системи" раніше називалось ТОВ "СТС-Сервіс ЛТД".
  • Фірму пов'язують з людьми, які мають гарні стосунки з представниками чинної виконавчої влади Києва.
  • Сергій Костирко був серед її співвласників до 2016 року. Він у 2015 році був радником заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, який з вересня 2014 року завідує в столиці сферою житлово-комунального господарства.
  • У 2015 році Костирко входив до складу експертної робочої групи з питань життєзабезпечення та енергоощадження у сфері ЖКГ. Того ж року він був заступником голови Дорадчого комітету з питань розробки плану дій сталого енергетичного розвитку Києва. Головою цього комітету тоді був обраний також Петро Пантелеєв.
  • У 2000 – 2014 роках цією ж фірмою керував Дмитро Науменко, який наразі є директором Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА.

Що кажуть правоохоронці

Правоохоронці вважають, що це підприємство входить у шахрайську схему по виведенню бюджетних коштів. Слідчі встановили, що ТОВ "Будівництво технології системи" причетне до крадіжки з бюджету 7 мільйонів гривень.