Фото з Кличком в ресторані поширили у своїх телеграм-каналах журналіст Тарас Березовець та нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко. Вони, однак, не вказали дату, коли було зроблено фото.

До теми У мережі помітили, як Кличко у карантин вночі "шастає" в ресторані: усе, що відомо

Чи порушив цього разу Кличко карантин

  • Березовець та Гончаренко вважають, що мер Києва порушив карантин. Хоча ймовірно це не так, або не зовсім так.
  • Зокрема, вони стверджують, що Кличко вечеряв у ресторані на Воздвиженці "Охота на ovets" в компанії ще трьох людей. Березовець з Гончаренком наголосили, що це порушення карантину, бо за столиком начебто може бути не більше двох осіб.
  • Водночас у постанові уряду чітко вказано, що за столом на терасі кафе може перебувати не більше 4 осіб. Відповідно Кличко в цьому плані не порушив карантинних обмежень. Згодом, Гончаренко і Березовець таки відредагували свої пости та змінили цифри.
  • Іншою претензією до Кличка є те, що він начебто засидівся в ресторані після 22:00. Втім жодних доказів того, що Кличко сидів пізніше чи раніше 22:00 в кафе, окрім слів Березовця, немає.


Кличко в ресторані в Києві / фото з телеграм-каналу Тараса Березовця

Що про це каже сам Віталій Кличко

Мер Києва натякнув, що напередодні передвиборчої кампанії його опоненти загралися в політику. Він закликав не витрачати гроші на розповсюдження "брехні й маніпуляцій".

У відповідь на "сенсаційні викриття" Віталій Кличко пояснив, що іноді проводить зустрічі або вечеряє на літніх терасах ресторанів або кафе.

Це так, кияни можуть мене там побачити, поспілкуватися. Хочу нагадати, що уряд місяць тому, пом'якшуючи обмеження, дозволив пересуватися вулицями до 8 осіб. На літніх терасах кафе й ресторанів можна сидіти в компаніях до 4 осіб,
– підкреслив міський голова.

Тож він закликав "фахівців-брудогенераторів" мити руки й тримати дистанцію.

Що відомо про схожий скандал з Кличком в ресторані

6 червня в мережі опублікували відео з мером Києва. На кадрах столичний міський голова начебто під час карантину відвідав один із київських ресторанів в честь дня народження жінки котроїсь із жінок. Кличко завітав до київського ресторану Avalon.

Водночас тоді в Кличка так і не змогли надати інформацію щодо правдивості цього інциденту.

Що треба знати про карантин у Києві

  • У столиці, як і в інших містах України, карантин запровадили з 12 березня. Перші послаблення тут стартували з 23 травня. Зокрема, почали працювати транспорт і торгові заклади. А з 25 числа відновили роботу метро та всі ринки. Також дозволили користуватися дитячими майданчиками.
  • Наступний етап пом’якшень відбувся з 1 червня. Столична влада дозволила роботу дитсадкам і спорткомплексам, пляжам і кладовищам (для відвідування).
  • В Україні почали пом’якшувати карантинні обмеження з 1 травня. Перед цим уряд запропонував 5 етапів виходу України з карантину.
  • За даними МОЗ, Київ досі є не готовим до послаблення карантину. Річ у тім, що в столиці кількість нових випадків інфікування залишається високою.