Про наміри відстоювати роботу громадського транспорту на час ймовірного повного закриття майже всього у столиці Віталій Кличко в ефірі телеканалу "Україна 24". За словами мера, припинення сполучення всередині Києва може призвести до надто серйозних наслідків.

Дивіться також Жорсткий карантин на місяць: експерт пояснив, як зменшити поширення COVID-19

Міський голова зазначив, що транспорт має працювати аби люди, залучені в забезпеченні життєдіяльності Києва, могли виконувати свої обов'язки.

Я наполягатиму, що при введенні локдауну у жодному разі не можна зупиняти роботу метро і громадського транспорту. Все вводиться для того, щоб розірвати ланцюг поширення, але дуже багато людей задіяно в забезпеченні життєдіяльності міста, і ми не можемо зупинити місто взагалі. Я говорю про водопостачання, електропостачання тощо. Місто — це живий організм. Не можна, щоб ми зупинили роботу транспорту, і люди будуть забиватися в один автобус, як минулого разу,
– заявив Кличко.

Через жахливу ситуацію в лікарнях Києва та інших міст, а також через зосім неконтрольоване розповсюдження коронавірусу політики все частіше кажуть про необхідність введення повного локдауну. Точна дата посилення карантинних обмежень наразі невідома.