Ба більше – Шмигаль, мовляв, похвалив Київ за ефективне протистояння коронавірусу. Про це міський голова столиці України розповів журналістам 15 квітня.

Зверніть увагу Скільки киян довіряє Кличку: з’явилось свіже опитування

Кличку було "приємно чути" Шмигаля

Київський міський голова Віталій Кличко запевнив, що мав розмову з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. Особливість цієї розмови у тому, що відбулася вона вже після конфлікту чиновників навколо теми локдауну.

Що стосується розмови зі Шмигалем… Я поговорив. І мені було приємно чути, що Денис Анатолійович сказав, що він завжди наводить місто Київ (у приклад – 24 канал) – як він ефективно бореться із викликами, пов’язаними з коронавірусом,
– зазначив Кличко.

Він зізнався, що офіційні розмови "дуже суттєво відрізняються" від приватних.

Що не так між мером Києва та главою уряду

  • 9 квітня мер Києва Кличко звернувся до уряду із закликом: треба, мовляв, запроваджувати всеукраїнський локдаун, бо ситуація з коронавірусом критична. Майже миттєво з'явилася реакція Кабміну, однак там не підтримали ініціативу Кличка.
  • Прем'єр Шмигаль дорікнув меру: якщо той вважає, що йому замало повноважень для боротьби з COVID-19, то, можливо, варто призначити іншого очільника КМДА (Кличко, нагадаємо, одночасно є мером та главою Київської міської держадміністрації).

Тут детальніше Конфлікт між Кличком та урядом: гра на публіку чи боротьба за владу