Обурення мер Києва висловив на своєму традиційному щоденному брифінгу. Він зазначив: без потреби громадським транспортом користуватися не варто.

Раніше В КМДА знайшли винних у великих чергах на зупинках у Києві

Кличко про черги на зупинках

Ті, кому не треба їхати на роботу чи у невідкладних справах, мають залишатися вдома, сказав мер. Він попросив не користуватися громадським транспортом, щоб дати можливість доїхати на роботу тим, хто працює на критично важливих підприємтсвах.

А кількості людей на зупинках щиро обурився.

Виходить, що у нас локдаун – закриті заклади, установи, а люди штурмують транспорт. Куди вони всі їдуть?
– зауважив Кличко.

Кличко додав: весь наземний транспорт 26 березня курсує у штатному режимі. На маршрути вийшли 1 131 одиниця транспорту.

Транспортний колапс у Києві через локдаун: головне

  • Уряд 22 березня зняв обов'язкову заборону на курсування громадського транспорту у червоних зонах. Владі на місцях дозволили самостійно приймати рішення. Відтак Київ вирішив не спиняти транспорт.
  • До 26 березня у маршрутках Києва могли перебувати лише 11 пасажирів. Через це на вулицях міста утворювалися величезні черги.
  • Втім, аби це вирішити, 25 березня доволили перевозити більше пасажирів – 50%. Йдеться про загальну місткість, а не кількість сидячих місць, як було раніше
  • На думку заступника голови КМДА Миколи Поворозника, у величезних чергах на зупинках винні роботодавці. Мовляв, потрібно перевести працівників на дистанційку.