Внаслідок введення додаткових карантинних заборон бюджет Києва недоотримає чималі суми. Також столиця розвиватиметься повільніше, заявив мер міста Віталій Кличко.

Дивіться також Локдаун 2021 в Україні: які товари не можна буде купити в магазинах

За словами чиновника, внаслідок можливого колапсу медичної системи, якщо карантин не діятиме, економічні втрати відходять на другий план.

Карантин заради вакцинації

З огляду на те, що деякі обрані підприємці взагалі ніколи не дотримувались обмежень та навіть не були за це покарані, Кличко підкреслив, що ключовою умовою локдауну є виконання його норм.

Щоб був справедливий контроль за їх дотриманням. І щоб цей час суворих обмежень для громадян уряд використав для придбання вакцини. І після карантину розпочав масову вакцинацію – в першу чергу, найвразливіших до вірусу категорій людей. Щоб країна більше не поверталася до локдаунів, а продовжила розвивати економіку та створювати сприятливі умови для бізнесу. Я звертаюся до всіх: дотримуємося правил, дбаємо про свою здоров’я, бережемо тих, хто поруч! Тільки свідомими діями ми зможемо упередити подальше розповсюдження вірусу,
– зазначив Кличко.

Нові обмеження карантину 2021 інфографіка 24 канал

Нові обмеження карантину 2021 року / Інфографіка 24 каналу