Про це в ефірі радіо "НВ" розповів мер Києва Віталій Кличко, повідомляє його сайт.

"На сьогодні ніхто не хоче інвестувати в будівництво паркінгів. Бо це невигідно. Ті паркомісця, які є в Києві, – паркхауси, парковки – стоять напівпорожні. Але водночас час автомобілі стоять, де завгодно – на тротуарах, на вулиці. Інколи недобросовісні водії кидають їх, перекриваючи навіть проїжджу частину", – наголосив Кличко.

Читайте також: Новий закон про паркування передбачає жорсткіші покарання для порушників

Мер Києва додав, що на сьогодні міська влада не може штрафувати водіїв-порушників.

При цьому Кличко нагадав, що 28 березня Президент України Петро Порошенко підписав закон у сфері паркування транспортних засобів, тож тепер влада міста отримає повноваження штрафувати недобросовісних водіїв.

Нарешті закон, який 2 роки перебував у парламенті, ухвалили. Він вже підписаний і протягом наступних 5 місяців набуде законної сили. І тут я єдине можу пообіцяти недобросовісним водіям – авто кидати на вулиці під знаком "парковка заборонена" буде дуже дорого. Ми будемо ці авто евакуйовувати і виписувати штрафи, які будуть достатньо болючими,
– наголосив мер Києва.

Він також зазначив, що недешево коштуватиме власникам автомобілів і забрати свій транспорт зі штрафмайданчика.

До того ж у результаті впровадження жорсткіших умов щодо водіїв-порушників інвестори почнуть вкладати кошти у будівництво паркінгів, яких у столиці катастрофічно не вистачає, висловив переконання Кличко.