У своєму зверненні Кличко зазначає, що у 2018 році мешканці селища підтримали більшістю голосів ідею приєднання до столиці. Звернення мера публікує "Громада Приірпіння".

Цікаво: Хто має найбільші шанси стати наступним мером Києва

Це важливе рішення вже підтримала і громада Коцюбинського, і Київська міська рада. Втім воно, на жаль, досі не підтримане Верховною Радою. Коцюбинське – це анклав Києва, а його інфраструктура дуже тісно пов'язана зі столицею,
– наголошує у звереннні Кличко.

Наприклад, маршрутки з Коцюбинського возять людей до 10 кілометрів до метро та коштують всього 7 гривень, позаяк діє міжміський тариф. Водночас мешканці селища можуть користуватися "карткою киянина".

Втім є і відчутні мінуси. Зокрема, швидка допомога змушена везти мешканців селища через столицю до Бучі або Ірпеня. Це створює загрозу для пацієнтів, позаяк займає додатковий час.

Звернення Віталія Кличка про приєднання Коцюбинського: дивіться фото

приєднання Коцюбиснького, Київ, Кличко

приєднання Коцюбинського, Київ, Кличко

Що відомо про Коцюбинське?Коцюбинське – селище міського типу у Київській області, що є адміністративним анклавом у Святошинському районі Києва. Тобто селище з усіх боків оточене Києвом, але саме не є його частиною.

Кількість населення Коцюбинського перевищує 15 тисяч осіб. Під час громадських слухань у березні 2018 року понад 61% мешканців висловилися за приєднання до столиці.

Селище Коцюбинське: дивіться карту