Просто перекрити в'їзд, означає те, що місто не буде виживати. Про це в ефірі 24 каналу говорив радник МВС Антон Геращенко.

Читайте також МОЗ виступає за суворіші заходи карантину: ексклюзивний коментар Ляшка

Нещодавно мер Києва зявив, що необхідно ввести більш жорсткі обмеження – це обмеження пересування містом, закриття столиці на в'їзди і виїзди. За словами Геращенка, сотні тисяч людей, приїжджають в столицю і працюють на підприємствах критичної інфраструктури, тому це питання потрібно деталізувати.

Обмеження пересування людей можна вводити тільки за умови надзвичайного або війського стану,
– переконаний Геращенко.

Також він зазанчив, що у групах ризику є, в першу чергу, літні люди, яким більше 60 років. Тому "мер Києва мусить чітко вказати, кого впускати у місто, а кого – ні".

Як контролюють, чи люди дотримуються самоізоляції

Згідно з наказом головного сантіраного лікаря Віктора Ляшка, з 22 березня 2020 року, кожна особа, яка приїжджає на територію України, має особисте зобов’язання, за порушення якого - штраф понад 17 тисяч гривень.

"Особа вказує місце, де проходитиме самоізоляцію. Відсьогодні (24 березня – 24 канал) через поліцію та участкових це питання будуть конролювати по телефону. Також буде вибіркова перевірка. Якщо людини не буде на місці, будуть штрафи", – заявив Геращенко.

Що передбачає НС
Що передбачає режим надзвичайного стану / Інфографіка 24 каналу