Про це у прямому ефірі 24 каналу розповіла кореспондентка Анастасія Кримова.

Читайте також: У Києві стартує 15-й форум Ялтинської європейської стратегії

На форумі говорили про те, як боротися з фейками та дезінформацією та втручанням на виборах. Павло Клімкін не дуже підбирав слова, а просто і прямо сказав, що Росія – це серійний вбивця, і вона вже почала втручатися до українського політикуму, до передвиборчої кампанії.

"Ми самі можемо простежити, яка відбувається ситуація навколо надання Українській помісній церкві Томосу, як Росія реагує на це, як реагують церкви Московського патріархату, як багато випливає фейків щодо українських політиків, які намагаються і хочуть брати участь у президентських перегонах у 2019 році. Сьогодні українські політики разом із західними партнерами шукають дії, методики, як цьому протистояти", – розповіла кореспондентка.

Що значить – може втручатися? Вона втручається (РФ, – ред.). Подивіться, що відбувається з тим, що у наших патріотичних журналістів, використаю жаргон, банять аккаунти. Як вони (в РФ, – ред.) збираються використовувати релігійні питання, як вони збираються використовувати мовні питання, як скуповуються канали, – це те, що називається тотальною гібридною війною,
– наголосив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Західні експерти вважають, якщо захистити американські та європейські вибори, то українські буде захистити ще легше. Вони зазначили, що готові нам в цьому допомагати.

Читайте також: Собчак не приїде до Києва на форум "Ялтинська європейська стратегія": відома причина

Таким чином буде створена спеціальна робоча група, яка працюватиме протягом всього 2019 року, допомагатиме Україні боротися з тим, що РФ може втручатися в політичні справи країни.

Я не сумніваюся, що Москва задіє всі можливі заходи, аби налякати людей. Кібератаки, замахи на вбивство, пропаганда, постійні атаки на Донбасі,
– підкреслив генеральний секретар НАТО (2009 – 2014) Андерс Фог Расмуссен.

Також в кулуарах обговорюють тему виборів. Але більш нагальні питання – це оновлення ЦВК та ухвалення нового виборчого кодексу.