Про це заявив перший заступник голови адміністрації Микола Поворозник. Він, як і кілька інших заступників Кличка, 24 травня взяв участь у брифінгу.

До теми Мільйони за ремонти, яких не було: в ДФС пояснили масові обшуки у КМДА

Обшуки в столиці тривають два тижні

За словами Поворозника, за останній час у Києві провели понад 70 обшуків, зокрема в комерційних структурах і будинках посадовців. Лише 17 із них стосувались безпосередньої роботи комунальних підприємств.

"Два тижні тривають обшуки та перевірки ключових комунальних підприємств та департаментів КМДА. Їх здійснюють ДФС, ДБР і Нацполіція", – нагадав перший заступник голови КМДА.

На його думку, така активність правоохоронців викликає здивування. Адже Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА вже провів 385 аудитів і передав матеріали до правоохоронців за 316 об’єктами аудитів.

Чиновник додає: за інформацією, яку вони отримали від правоохоронців, за всіма кримінальними провадженнями підготували загалом 52 повідомлення про підозру. А за 27 кримінальними провадженнями обвинувальні акти передали до суду.

Поворозник наголосив, що така активність правоохоронних органів у останні два тижні – це не про співпрацю у виявленні правопорушень та притягнення винних до відповідальності, а про дестабілізацію роботи підприємств міста та забезпечення життєдіяльності столиці.

Такі дії паралізують роботу міста та спрямовані на блокування добудови Подільсько-Воскресенського мосту, будівництва метро на Виноградар, реконструкції колій швидкісного трамваю тощо. А головне – можуть поставити під загрозу підготовку до опалювального сезону. Комусь політично вигідно, щоб місто зупинилося, але наслідки відчують усі кияни!
– констатував заступник Кличка.

Обшуки у Києві: головне

  • Правоохоронці завітали майже у всі основні комунальні підприємства, а також до приватних осіб, посадовців додому. Шукають корупцію.
  • Таку несподівану активність в КМДА назвали тиском. Зокрема, Віталій Кличко заявив, що ця атака – направлена особисто на нього.
  • Втім, в ОПУ так не вважають. Один із радників Єрмака заявив, що в київських структурах влади дійсно багато корупції. Нічого дивного в обшуках не бачить й Володимир Зеленський. Президент сказав, що просто не треба красти гроші з бюджету.