24 серпня – День Незалежності України. Саме цього дня у 1991 році Верховна Рада ухвалила Акт проголошення незалежності України.

Важливо! На День Незалежності в Києві пройде дві ходи: програма найцікавіших заходів

Вже відомо, що 24 серпня в Києві відбудуться два марші: офіційний та народний. Офіс Президента погодив загальнодержавну програму святкувань, але, як кажуть у КМДА, до відома міську адміністрацію про цю програму не ставив. Тож у міській адміністрації підготували свою програму заходів.

На День Державного Прапора України 23 серпня планують (найцікавіше):

► Урочисте підняття Державного Прапора України по всьому Києву – о 10:00.
► Початок змагання на ретро-автомобілях для встановлення Рекорду України.
► Концертні програми в Національному історико-архітектурному музеї "Київська фортеця", у парку імені Шевченка, у парку Перемоги тощо.

На День Незалежності України 24 серпня планують (найцікавіше):

► Спортивно-масовий захід "Забіг у вишиванках "Кубок до Дня Незалежності України" від Русанівської набережної, старт о 9 годині ранку.
► Фестиваль "Відкрита музика міста" на майданчику перед Національним музеєм історії України по вулиці Володимирська, 2 (початок о 20 годині).
► Вітрильна регата "День Незалежності" – стартує з 6-го причалу Київського річкового вокзалу об 11 годині.
► Богатирський турнір "Матч побратимів 2019" на Контрактовій площі – відбуватиметься 24 та 25 серпня о 14 годині.

Зауважимо, що КМДА очолює Віталій Кличко, а Офіс Президента Зеленського та його команда вважають, що Кличко мав би скласти з себе ці повноваження. Детальніше про це – у матеріалах 24 каналу.