Колеги загиблого начальника відділу управління КОРД ГУ Нацполіції у м. Києві майора поліції Віталія Валецького розповідають, що він був дуже скромним, пише "Сегодня".

"Віталіка Валецького ми ставили у приклад іншим. Це – скромний хлопець, який буквально жив своєю роботою. Був співробітником спецназу "Сокіл", пізніше поставив собі за мету працювати в КОРД, і це у нього вийшло. Пам'ятаю, коли йшли тести, він буквально втік на роботу. А якщо хтось не вірив у реформи, він скептикам відповідав так: "Зарплата менше не стане, а щось в кращу сторону точно зміниться", – кажуть співробітники.

Без батька залишилися двоє маленьких дітей.

Читайте також: Що там робили розвідники? – екс-генпрокурор про трагедію у Княжичах

Рідні ще одного поліцейського – молодшого інспектора Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони старшого сержанта поліції Сергія Орлова про смерть хлопця дізнались від журналістів.

Ми з ним вчилися разом у школі, потім він став нашим кумом, приїжджав допомагати будувати нам будинок. В міліцію пішов по стопах батька. У нього навіть у школі було прізвисько "Мент", він мріяв працювати у спецназі,
– розповідає Валерій.

Друг сім'ї Тетяна Орлова додала, що для Сергія робота була дуже важливою.

"В минулому році у мого синочка був день народження – йому виповнився рік. У нас були проблеми, не було грошей. Так Сергій сказав: "Танюха, ти чого засмутилася. Я якраз отримаю зарплату і куплю, що потрібно. Список мені напиши". І це говорила мені людина, яка ледве виживав на свою зарплату. Ми з ним ще й однофамільці. Запам'яталася його фраза: "Орли своїх не кидають", – каже Тетяна.

Нагадаємо, 4 грудня у селі Княжичі Київської області правоохоронці влаштували між собою перестрілку.

5 грудня голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що у результаті перестрілки загинули шестеро правоохоронців. Та прокуратура Київської області спростувала смерть шостого правоохоронця.

Згодом МВС опублікувало імена та фото загиблих у перестрілці під Києвом поліцейських.