Дата відкриття кінотеатрів

Цю інформацію "Інтерфаксу" підтвердив співвласник мережі "Планета Кіно" Дмитро Деркач. Він додав, що відкриття кінотеатрів відбудеться 2 липня в Києві та регіонах, де місцеві влади не ввели додаткових заборон щодо роботи таких закладів.

Важливо Фільми 2020 року, які не можна пропустити

У Кабміні розглядали дві дати запуску кінотеатрів – 2 і 31 липня. Наразі вирішено дозволити роботу кінотеатрів з 2 липня. Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов додав, що заповнення залів повинно бути не більше, ніж на 50%. Окрім цього, в кінотеатрах має здійснюватись ретельне прибирання та протирання поверхонь дезінфекційними засобами.

Які правила затвердила влада Києва

22 червня у столиці розробили нові правила, за якими можливе відновлення роботи закладів громадського харчування, кінотеатрів, фітнес-центрів, а також проведення культурних заходів. Їх на брифінгу озвучив мер міста Віталій Кличко.

За постановою КМДА, столичні кінотеатри будуть дотримуватись наступних правил:

  • при вході та в приміщенні кінотеатрів люди повинні зберігати дистанцію не менше 1,5 метра. За стаціонарного розміщення сидінь відвідувача розмістять там, де позаду, спереду і обабіч будуть вільні місця.
  • упродовж кіносеансу глядачі повинні бути в медичних масках, які правильно одягнені на обличчя.
  • заборонені будь-які фан-сектори, що передбачають скупчення людей.
  • представники кінотеатрів повинні обладнати додаткові пункти температурного та квиткового контролю, щоб не робити скупчень на вході до кінотеатрів.
  • перевірка квитків повинна здійснюватись безконтактно.
  • вентиляція приміщень кінотеатрів повинна працювати безперервно.