Про це інформує прес-служба КМДА.

Читайте також: Коли розпочнеться опалювальний сезон в Україні: Кабмін ухвалив рішення

10 жовтня, після засідання суду, ми зможемо підписати мирову угоду з НАК "Нафтогаз", і тоді – відновити постачання гарячої води та почати опалювальний сезон. Навіть у таких складних умовах ми змогли уникнути надзвичайних ситуацій,
– заявив профільний заступник місього голови Києва Петро Пантелеєв.

За його словами, текст мирової угоди вже напрацьований, наразі його узгоджують всі зацікавлен сторони.

Своєю чергою, прес-секретар Пантелеєва, Юлія Грамотна, пояснила в коментарі УП, що мирова угода може бути підписана лише після рішення суду.

"На 10 жовтня запланований суд. Якщо засідання не перенесеться, сподіваємося, що 10 жовтня буде ухвала суду. Вона дасть змогу підписати договори на постачання природного газу, і лише після цього ми отримаємо газ і зможемо розгортати систему теплогенерації, прогрівати систему", – розповіла Грамотна.

Також прес-секретар додала, що на підписання договорів про поставку газу може піти 2–3 дні.

За її словами, окрім цього, для запуску системи теплогенерації столиці потрібно ще мінімум 5 днів.

Тому, щонайменше до 17 жовтня Київ залишатиметься без гарячої води.

Додамо, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв, що проблема із гарячою водою у Києві буде вирішена до 8 жовтня.

Нагадаємо, раніше у НАК "Нафтогаз України" відмовилися підписувати договори на поставку газу з комунальним підприємством "Київтеплоенерго" через невирішене питання боргових зобов'язань "Київенерго" на суму майже 5 мільярдів гривень. Проте 29 серпня Кабінет Міністрів Україні дав доручення Міністерству фінансів виділити київській владі цільову субвенцію у розмірі 729 мільйонів гривень, що дозволить "Київтеплоенерго" підписати угоду на постачання газу з "Нафтогазом".