Синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що в західних та північних областях сніжитиме до кінця доби 10 лютого. На решті території країни буде сухо.

Важливо: Штормовий вітер, сніг і хуртовини: де в Україні чекати негоду

Проте вже 11 лютого погода погіршиться у всіх регіонах України. На Заході можливий мокрий сніг, а стовпчики термометрів покажуть +2+5 градусів. Холодна погода пануватиме у східних областях – там весь день буде сніжити, а температура повітря опуститься до 0 вдень, і до -6 градусів вночі.

У Карпатах у вівторок можливі хуртовини, снігові замети та навіть сходження лавин. Окрім того, туристам у горах докучатиме вітер, пориви якого сягатимуть аж 35-40 метрів за секунду (помаранчевий рівень небезпеки).


В Україні 11 лютого буде падати сніг / Укргідрометцентр

У середу, 12 лютого, також буде прохолодно. Вночі у західних областях, а вдень і на решті території України буде падати сніг і мокрий сніг. Лише 13 лютого негода відступить і прийде потепління.

Корисно: Як правильно вдягатися взимку, щоб не замерзнути і не впріти

Через негоду в Україні та ожеледицю передбачається порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць.

Де в Україні випав перший сніг у 2019 році?Перший сніг цьогоріч випав найшвидше за останні 11 років. Він засипав високогір'я українських Карпатах ще 18 вересня. Дрібний снігопад помітили на горі Піп Іван, що розташована на межі Івано-Франківської та Закарпатської області.

Київ першим снігом замело 31 жовтня, адже температура повітря опустилась до -2 градусів. Проте, похолодання було недовгим і жителі столиці не змогли насолодитись зимовою погодою.