Таку думку у коментарі сайту "24" висловив політолог Юрій Романенко.

Експерт висловив сумнів, що парламент проголосує за вимоги протестувальників. Якщо це станеться, то лише у вигідному для влади форматі.

Я не думаю, що протестувальники доб’ються ухвалення законів у вигідній для себе редакції. Порошенко вже протягнув про скасування недоторканності з 2020 року. Тому що зараз Верховна Рада за це не проголосує. Усі це розуміють,
– сказав Романенко.

Читайте також: Штурм наметів під Радою: фото і відео

Тому, на його думку, протестувальники створюють таку ситуацію, яка давала б їм право надалі залишатися під Верховною Радою.

Протест буде зводитись до того, "хто кого пересидить". З одного боку опозиційні сили не можуть мобілізувати тисячі людей, а влада не може його розігнати, бо розуміє наслідки.

Отже, за логікою розвитку масових протестів, протистояння має загострюватися або зникнути. Загострення можливе через пролиття крові, як це було на Майдані. Тоді ескалація виведе протест на інший рівень. У такому разі, ситуація для Порошенка буде погіршуватися.

Поки що влада контролює ситуацію з протестами, для неї вони не є суттєвим подразником. Бо тіньові учасники ще не діяли. Йдеться перш за все за олігархів. Саме вони можуть спрацювати на ескалацію акції,
– розповів Романенко.

Загалом політолог вважає, що влада затягуватиме виконання вимог протестувальників, чекаючи поки вони втратять будь-яку снагу до протистояння і остаточно маргіналізуються.

Влада використовуватиме типову для себе риторику: буде стверджувати, що протестувальники заважають киянам і через це страждає все місто, але навряд чи такі аргументи представників влади матимуть силу.

Читайте також: Оксамитовий Майдан: про причини і наслідки акцій протесту