Поліцейські перевірили, зокрема, розважальні заклади, кафе, ресторани й ТРЦ. Водночас вони посилено патрулюють вулиці, сквери та інші місця відпочинку.

До темиСпекуляція спецперепустками: в Києві підпільно продають проїзні документи в локдаун

На посадових осіб 173 закладів, у яких виявили порушення, вже склали адміністративні протоколи. Їм загрожує штраф – від 34 до 170 тисяч гривень.

Начальник поліції Києва звернувся до керівників розважальних закладів, які вдаються до хитрощів й, попри заборону, організовують закриті вечірки.

Усі такі факти не залишаться поза увагою правоохоронців. Своїми протиправними діями ви наражаєте на небезпеку не лише себе, персонал, але й своїх клієнтів,
– наголосив він.

Андрій Крищенко також підкреслив, що за такі незаконні дії в умовах карантинних обмежень передбачена кримінальна відповідальність.

Карантин у Києві: що варто знати

  • У Києві з 20 березня запровадили локдаун. У столиці закрили торгові центри та розважальні заклади, також скасували масові заходи. Потім місто ще й потрапило у червону зону.
  • Напередодні голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан заявив, що київських роботодавців штрафуватимуть за порушення карантину в офісах
  • Станом на 4 квітня у Києві підтвердили 167 210 випадків COVID-19. Від ускладнень хвороби померли 3 585 людей. Одужали 107 552 пацієнти.