За даними очевидців, які у той час перебували на місці подій, було кілька сотень "ягуарівців" та близько 2 тисяч "беркутівців".

Активісти, які застали нічний силовий розгін кажуть: просто співали гімн України. Коли "Беркут" напав і застосував силу, кричали з проханням не бити. Натомість, силовики продовжували свою справу: били кийками по головах, спині, ногах, валили на землю, волокли, добивали лежачих ногами. Це добре видно на відео, відзняте журналістом Мустафою Найємом.

Люди додають, що за ними бігли ще кілька кварталів, допоки не розігнали мітинг повністю. Згодом приїхали комунальники і прибрали речі мітингувальників. Багато людей отримали поранення: здебільшого, це — проламані голови, поламані руки та ноги, сильні забої. Серед присутніх на Майдані були священики, вагітні жінки, літні люди, та "Беркут" на це не зважав, били усіх підряд. Зникли 6 людей. З'явилася інформація про смерть дівчини, яку побив "Беркут", лікарі спростовують. Проте, остаточної інформації немає досі.

Деяких активістів повезли до райвідділку. Згодом інформаували: затримали 35 людей, склали адмінпротоколи й завдяки громадським активістам, правозахисникам і депутатам відпустили, пообіцяли розібратися і з силовиками. Після розгону Майдану "беркутівці" ще деякий час ходили Майданом Незалежності, а згодом із металевими щитами оточили Майдан. Комунальники швидко взялися прибирати речі активістів і встановлювати новорічну ялинку.

Люди втікали від силовиків і ховалися у подвір'ях, більшість знайшли прихисток у Михайлівській церкві. "Беркутівці" знайшли їх і там, обіцяли не затримувати, та активісти не повірили і забарикадувалися у храмі. Згодом, на площі перед храмом стали збиратися активісти. Євромайдан змінив місце розташування. До вечора тут були уже десятки тисяч людей.

У опозиції прагненя незворушні: повалення чинної влади, але передовсім вони вимагають звільнення міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Натомість, у віставку йде голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін. На його місце претендує... сам Захарченко. Який, до речі, запевняє, що "Беркут" нікого не бив.

Розкололися й у Партії регіонів. Засуджуючи силовий розгін, із партії та фракції одразу виходять Інна Богословська та Давид Жванія. Деякі нардепи-регіонали переконані в іншому: силовики захищалися, активісти, буцімто, самі напали на "Беркут". Саме такої думки дотримується Михайло Чечетов.

Європа та США засудили силовий розгін Майдану. Європейські посли навіть приєдналися до мітингу на Михайлівській площі. Лідер польської опозиції Ярослав Качинський сьогодні повинен приїхати із великою делегацією до Києва. До української столиці він закликає приїхати представників держав ЄС.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що Євросоюз засуджує використання сили проти мирних демонстрантів в Києві і називає це неприйнятним. Його колега — міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт повідомив, що репресії проти проєвропейських демонстрантів у Києві викликають "глибоке занепокоєння".

Коментуючи розгін Євромайдану у Києві, американський посол Джеффрі Пайєтт засудив розгін мирної акції на підтримку євроінтеграції на Майдані Незалежності

У той же час, російські ЗМІ продовжують зомбувати своїх глядачів. Російська пропаганда переконує — “беркутівці” були вимушені захищатися від агресивних мітингувльників. Тоді як заступник міністра закордонних справ Росії Василь Небензя заявив, що Україна сама повинна розібратись зі ситуацією в країні.

Наразі прихильники євроінтеграції планують зібратися сьогодні о 12:00 на Михайлівській площі на віче. Щоправда, через суд КМДА хоче заборонити акції у центрі Києва до 7 грудня