Протистояння під Радою

Геращенко: сьогодні трагічний день для України. Загинув молодий хлопець, який пішов захищати нашу країну від ворогів, а загинув у центрі мирного Києва. Людина, яка кидала гранату – затримана. Це не означає, що лідер партії "Свобода" особисто віддав наказ кидати цю гранату. Є політична відповідальність за те, що підняли градус у країні з приводу прийняття змін до Конституції. Хтось вирішив, що ці проблеми треба вирішувати ударами палиць та киданням бойових гранат. Звісно, цьому аплодують у Кремлі, мовляв, отримали свою "бандитську вольницю". Діям партії "Свободи" та інших політичних сил, які сьогодні агресивно налаштовували людей проти голосування за Конституцію, правоохоронці дадуть свою оцінку.

Всі, хто має очі побачить, що працівники Нацгвардії не наступали, а тільки захищалися. Проти них знову були люди в балаклавах, які прийшли не відстоювати свою позицію, а провокувати і створювати телевізійну картинку.

Геращенко: якщо лідер політичної сили або колишні народні депутати, які зафіксовані на відеокамери, били правоохоронців, то такі дії можна кваліфікувати, як нанесення тілесних ушкоджень або хуліганство.

Тягнибок: якщо я за щось і маю нести відповідальність, то хіба тільки за те, що ті, хто стояли зі мною на Майдані зрадили Україну й ідеї Революції гідності. Те, що Аваков так оперативно взявся призначати винних, свідчить тільки про те, що ця провокація була спланована ним і цією владою.

Владі була вигідна сьогодні кров, щоб приховати свою зраду. Те, що вони сьогодні проголосували за перше читання змін до Конституції – це перший етап реальної здачі України ворогу. Аваківські методи дуже нагадують те, що робили Азаров та Захарченко.

Посилення заходів безпеки

Геращенко: після сьогоднішніх подій потрібно буде повність переглядати політику проведення масових заходів у Києві. Правоохоронці сьогодні не мали змоги обшукати всіх мітингувальників. Відтепер потрібно буде перевіряти всіх, як при проведення футбольних матчів, тобто обшукувати на наявність колючо-ріжучих та вибухонебезпечних предметів. Тепер просто громадяни тричі подумають перед тим, як прийти на подібні заходи.

Вибух і загибель однієї людини – це підкоп під всю демократичну систему України. Окремі політичні сили взяли на себе право вирішувати, що правильно, а що ні.

Геращенко: кожен хто хотів висловитись – всі висловились. Нікому не дозволено бити і вбивати людей заради політичних цілей.