Займатися дітям абсолютно ніде, тому час, який вдається вибивати, ось такий ранній… Якусь техніку беремо на комерційних ковзанках, але там завжди багато любителів, які можуть і поранити, і самі поранитися. Допомоги тут немає ніякої від держави - оплачувати лід, оплачувати тренування, оплачувати форму - це дуже дорого,
- розповідає мама майбутнього фігуриста Оксана Виговська.

Але якщо з дорожнечею батьки готові миритися, то з відсутністю місця для тренувань - вже несила. Єдина у столиці льодова арена розписана заняттями до самої ночі - і не лише фігуристами, а й хокеїстами та шорт-трекерами. Інших майданчиків для спортсменів не існує.

Треба відновлювати ті майданчики спортивні і спортивні споруди, які були, і створювати необхідні умови для наших діточок,
- заявив Президент України Віктор Янукович.

“Та про це говорили і знають усі, але нічого не робиться. Розумієте? Нічого не робиться - ось що дивно. У нас робиться в областях - будуються катки, а у нас тут немає . Ще при тій школі фігурного катання, тоді було вільно, була купа льоду - навалом. І фігурне катання було прогресивним, воно було цікавим”, - каже тренер Анатолій Євдокимов.

“Повинно бути в Києві хоча б ковзанок п'ять, щоб всім вистачало часу. Щоб шор-трек катався окремо, хокей - окремо, тому що абсолютно інший лід повинен бути. По п'ять, по шість годин діти стоять на льоду, діти там в різних країнах, а ми маємо якусь годину в день, а змагатися повинні на рівні, повинні представляти країну свою. Звичайно, важко, ви ж бачили, коли ми починаємо тренування, діти потім звідси їдуть ще в школу”, - каже тренер Євгенія Леонідова.